Vzala staré noviny a vytvorila z nich krásne ozdoby na Vianoce

Mnohí ľudia sa na vianočné sviatky a príchod Nového roka pripravujú vopred. Jednou z tradícii je aj výroba snehových vločiek, do ktorej sa môže zapojiť celá rodina. Vďaka tomu bude váš domov plný pokoja, lásky a radosti. Dnes vám ponúkame výrobu nezvyčajných snehových vločiek. A čo je najdôležitejšie, nebudete na to potrebovať ani veľa materiálu…

Budete potrebovať:

  • Stará kniha alebo noviny, s ktorými sa chcete rozlúčiť
  • Taviaca pištoľ – lepidlo
  • Flitre
  • Pravítko a ceruzka
  • Nožnice a kancelársky nôž

Návod

Na stránky knihy si narysujte zvislé čiary so šírkou 2 cm a potom ich vystrihnite. Na každú snehovú vločku potrebujete 10 takýchto strán.

Je potrebné vyrobiť si prúžky rôznych veľkostí: 10 prúžkov s rovnakou dĺžkou, ďalších 20 prúžkov, ktoré sú o 1 cm kratšie, a potom ešte 3-krát po 20 prúžkov, zakaždým o 1 cm menej ako predchádzajúci.

Zložte prúžky na polovicu a spojte konce tak, aby vytvorili „lupienky“ snehovej vločky.

Nájdite si miesto, kde by ste snehové vločky stlačili, napríklad pod knihy, hneď po tom, čo ich zlepíte horúcim lepidlom.

Stred snehovej vločky vytvorte nastrihanými prúžkami, ktoré stočíte pomocou silónu. Následne na takto vytvorený krúžok nalepíte pripravené lupienky snehových vločiek. Jeden krúžok môže obsahovať 4 až 8 lupienkov.

Okraje vločiek môžete dozdobiť trblietkami. Hotovo, vianočná dekorácia je pripravená zútulniť váš príbytok!