Jahodové guličky bez žiadneho pečenia. Nejde do nich žiaden cukor a v obchode ich nenájdete

Skúsená gazdinka si vždy zapíše osvedčené recepty na zákusky, ktoré nie je nutné piecť. Tieto jahodové gule si zaslúžia vašu pozornosť. Bonusom je, deti, ktoré nič netušia, zjedia zdravý tvaroh a mamička strávi ich prípravou nanajvýš 20 minút.

Dezerty bez pečenia sú ideálne v letnom počasí, keďže nie je kvôli ním potrebné zapínať rúru, hrať sa s cestom a vymýšľať plnky. Nič sa však nestane ani vtedy,, ak sa ich rozhodnete pripravovať v chladnejšom, sychravom počasí. Dnes vám prezradíme, ako si pripraviť voňavú pochúťku – tvarohové gule plnené jahodami. Skvelý spôsob, ako pohostiť a potešiť rodinu aj priateľov!

десерты с клубникой

Pri nákupe jahôd dávajte pozor na ich farbu a vôňu. Nemali by ste si vyberať dokonale nablýskané plody. Takáto jahoda bola určite chemicky spracovaná a obsahuje veľa škodlivých látok. Jahody musia byť suché, mali by mať prirodzenú farbu a vzhľad. Listy na stopke by mali byť zelené a mäsité.

Ingrediencie

  • 200 g maslových sušienok
  • 90 g masla
  • 150 g tvarohu
  • 200 g menších jahôd
  • 2 pl práškového cukru (v prípade, že sušienky nie sú príliš sladké)
  • 50 g strúhaného kokosu
  • Štipka vanilky

Postup

  1. Pomleté sušienky zmiešajte s tvarohom, vanilkou a zmäknutým maslom. Ak nie je hmota dostatočne sladká, pridajte práškový cukor a následne si vytvorte cesto. Nemalo by sa vám lepiť na ruky.

 

  1. Jahody (pokiaľ možno rovnakej veľkosti) umyte pod tečúcou vodou a odstráňte z nich stopky s listami. Nechajte na čerstvom vzduchu, aby boli úplne suché.

 

  1. Vezmite kúsok cesta a vytvorte malú placku s hrúbkou 0,5 cm. Do stredu vložte jahodu, prikryte okraje a vytvorte si z toho gule.

десерты без выпечки рецепты

  1. Každú guľu obaľte v kokose. Ak nemáte kokos, môžete použiť zvyšky sušienok alebo pomleté orechy.

 

  1. Koláče vložte do chladničky na 10 minút, aby sa stvrdli. Hotovo, prajeme vám dobrú chuť!

рецепты десертов без выпечки

Ak narazíte na veľké jahody, nakrájajte ich na polovicu. Nebojte sa, koláče nezmäknú a šťava nebude vytekať. Namiesto jahôd môžete použiť orechy, kúsky banánu, broskýň alebo akékoľvek iné bobuľovité ovocie.

zdroj:takprosto.cc

Back To Top