Skúsená gazdinka si vždy zapíše osvedčené recepty na zákusky, ktoré nie je nutné piecť. Tieto jahodové gule si zaslúžia vašu pozornosť. Bonusom je, deti, ktoré nič netušia, zjedia zdravý tvaroh a mamička strávi ich prípravou nanajvýš 20 minút.
Dezerty bez pečenia sú ideálne v letnom počasí, keďže nie je kvôli ním potrebné zapínať rúru, hrať sa s cestom a vymýšľať plnky. Nič sa však nestane ani vtedy,, ak sa ich rozhodnete pripravovať v chladnejšom, sychravom počasí. Dnes vám prezradíme, ako si pripraviť voňavú pochúťku – tvarohové gule plnené jahodami. Skvelý spôsob, ako pohostiť a potešiť rodinu aj priateľov!
Pri nákupe jahôd dávajte pozor na ich farbu a vôňu. Nemali by ste si vyberať dokonale nablýskané plody. Takáto jahoda bola určite chemicky spracovaná a obsahuje veľa škodlivých látok. Jahody musia byť suché, mali by mať prirodzenú farbu a vzhľad. Listy na stopke by mali byť zelené a mäsité.
Ingrediencie
- 200 g maslových sušienok
- 90 g masla
- 150 g tvarohu
- 200 g menších jahôd
- 2 pl práškového cukru (v prípade, že sušienky nie sú príliš sladké)
- 50 g strúhaného kokosu
- Štipka vanilky
Postup
- Pomleté sušienky zmiešajte s tvarohom, vanilkou a zmäknutým maslom. Ak nie je hmota dostatočne sladká, pridajte práškový cukor a následne si vytvorte cesto. Nemalo by sa vám lepiť na ruky.
- Jahody (pokiaľ možno rovnakej veľkosti) umyte pod tečúcou vodou a odstráňte z nich stopky s listami. Nechajte na čerstvom vzduchu, aby boli úplne suché.
- Vezmite kúsok cesta a vytvorte malú placku s hrúbkou 0,5 cm. Do stredu vložte jahodu, prikryte okraje a vytvorte si z toho gule.
- Každú guľu obaľte v kokose. Ak nemáte kokos, môžete použiť zvyšky sušienok alebo pomleté orechy.
- Koláče vložte do chladničky na 10 minút, aby sa stvrdli. Hotovo, prajeme vám dobrú chuť!
Ak narazíte na veľké jahody, nakrájajte ich na polovicu. Nebojte sa, koláče nezmäknú a šťava nebude vytekať. Namiesto jahôd môžete použiť orechy, kúsky banánu, broskýň alebo akékoľvek iné bobuľovité ovocie.
zdroj:takprosto.cc