Recept na najlepšie TZATZIKY mám od mojej babky z Grécka. Na tatársku a kečup ani nepomyslíte

Дзадзики

Dnes vám prezradíme niečo o typickom gréckom pokrme, ktorý už stihol obletieť celý svet a vrátil sa vrátil do svojej vlasti. Podobá sa veľmi hustej omáčke, ale ubezpečujeme vás, že ju stačí jesť len s lyžičkou. Reč je o slávnom gréckom recepte tzatziki.

Pôvodne bol nazvaný mittico a tak ako aj dnes, aj vtedy sa vyrábal z gréckeho jogurtu a uhoriek. Potom si ho vypožičali Turci, podobný pokrm sa objavil v Iraku, a svoje miesto si našlo dokonca aj v Indii! Po tom, ako sa recept vrátil do svojej vlasti, získal svoj známy názov. Po celom svete je omáčka z jogurtu a uhoriek považovaná za jednu z najchutnejších a najzdravších.

Ingrediencie

  • 250 g jogurtu
  • 2 uhorky
  • 0,5 čl rasce
  • Zelená cibuľka
  • 10 g koriandru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Kôpor (voliteľné)
  • Soľ

Postup

  1. Zahrejte si suchú panvicu a zľahka si na nej opražte rascu po dobu dvoch minút. Následne ju vysypte do hlbokej misky.
  2. Opláchnite si bylinky (3 vetvičky koriandru, kôpru a jednej stonky cibule) a nakrájajte ich čo možno na najmenšie kúsky. Pridajte ich k opraženej rasci.
  3. Uhorky zbavte šupky, nastrúhajte ich na hrubšie kúsky a vložte do misky. Pridajte pretlačený cesnak – jeho prítomnosť je voliteľná, počet strúčikov závisí od vašich preferencií.

йогурт с огурцами рецепт

  1. Pridajte jogurt, soľ a všetko premiešajte. Servírujte ihneď, je nutné, aby nestáli dlho vonku pri izbovej teplote.

как приготовить дзадзики

Prajeme vám dobrú chuť!

Back To Top