Ak si chceš pripraviť slané pečivo, tento recept nevynechaj, budeš prekvapený aké sú chutné tieto pagáče!
Prísady:
- 60 dkg hladkej múky
- 3 dkg droždia
- 1 dl mlieka
- 1 čl cukru
- 25 dkg margarínu
- 25 dkg tvarohu
- 20-30 dkg strúhaného syra
- 175 g kyslej smotany
- 3 žĺtka
- 1čl soli
Príprava:
Z vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Smotanu (izbovej teploty zmiešame so žĺtkami. Múku zmiešame s margarínom a so soľou. Pridáme kvások a vajíčkovú hmotu a tvaroh. Vymiesime a necháme odležať asi 1 hodinu.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm, posypeme strúhaným syrom (2/3) , zrolujeme a necháme znovu odležať v chladničke asi 30 minút. Po odležaní rolky vyvaľkáme na 3 cm hrubý obdĺžnik. Potrieme žĺtkom a posypeme zvyšným syrom.
Rozrežeme na malé kocky cca 4×4 cm a poukladáme ich na plech. Pečieme pri teplote 200°C asi 25-30 minút. Vykrajovať môžete aj okrúhle pagáčiky. Len dávajte pozor aby sa vám veľa cesta nezvýšilo lebo to už nebude lístkové!
zdroj: egyszerugyorsreceptek.com