Babkine milované pečivo. Syrovo-tvarohové pagáče, u nás sa zjedia hneď!

Ak si chceš pripraviť slané pečivo, tento recept nevynechaj, budeš prekvapený aké sú chutné tieto pagáče!

 

Prísady:

 

  • 60 dkg hladkej múky
  • 3 dkg droždia
  • 1 dl mlieka
  • 1 čl cukru
  • 25 dkg margarínu
  • 25 dkg tvarohu
  • 20-30 dkg strúhaného syra
  • 175 g kyslej smotany
  • 3 žĺtka
  • 1čl soli

 

Príprava:

 

Z vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Smotanu (izbovej teploty zmiešame so žĺtkami. Múku zmiešame s margarínom a so soľou. Pridáme kvások a vajíčkovú hmotu a tvaroh. Vymiesime a necháme odležať asi 1 hodinu.

Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm, posypeme strúhaným syrom  (2/3) , zrolujeme a necháme znovu odležať v chladničke asi 30 minút. Po odležaní rolky vyvaľkáme na 3 cm hrubý obdĺžnik. Potrieme žĺtkom a posypeme zvyšným syrom.

 

Rozrežeme na malé kocky cca 4×4 cm a poukladáme ich na plech. Pečieme pri teplote 200°C asi 25-30 minút. Vykrajovať môžete aj okrúhle pagáčiky. Len dávajte pozor aby sa vám veľa cesta nezvýšilo lebo to už nebude lístkové!

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com


[instagram-feed followtext="PRIDAJTE SA NA NÁŠ INSTAGRAM"]