Dlhšie plánujem, že urobím niektorý recept, ktorý je sáčkoch vanilkového cukru od Dr. Oetker. Teraz som to aj urobila. Rodičia nám vždy donesú z vidieku nejakú dobrotu, teraz nám doniesli hrušky. Pamätala som si, že na niektorom sáčku som videla recept s hruškami, tak som ho pohľadala. Zmenila som len to , že som urobila kakaové cesto lebo ho zbožňujem.
Kakaovo-hruškový veniec
Prísady:
- 40 dkg hl. múky
- 20 dkg masla
- 20 dkg práškového cukru
- 6-8 pl kakaa
- 4-5 hrušiek
- 3 vajíčka
- 1 dl mlieka
- 1 van. cukor
- 1 bal. prášku do pečiva
- štipka soli
- + rumová aróma
Príprava:
Môžete ho pripraviť aj podľa receptu, vtedy treba osobitne vymiešať svetlé a kakaové cesto. Ja mám radšej celé kakaové tak som ho robila naraz. Nepridala som ani mlieko ani cukor naviac.
Maslo vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, vajíčkom a štipkou soli. Pridáme aj rumovú arómu. Teraz pridávame striedavo mlieko a múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto je hotové, nalejeme do pripravenej formy.
Hrušky očistíme, vyrežeme jadierka a nakrájame, vtlačíme ich do cesta a vložíme do predhriatej rúry. 180°C/45 minút.
Necháme vo forme vychladnúť a vyklopíme na tanier. Posypeme práškovým cukrom a polejeme čokoládou. Vyzerá výborne, môžete s ním čakať aj na hostí. A nie len dobre vyzerá aj chutí výborne.
Tip: pripraviť ho môžete s rôznym ovocím alebo orechmi, mandľami alebo orieškami.
zdroj: https://kockalanykonyhaja.