Kakaovo-hruškový veniec. Koláč je jemný ako vata a nikdy ho nie je dosť

kakaové kortes_koszoru_1.JPG

Dlhšie plánujem, že urobím niektorý recept, ktorý je sáčkoch vanilkového cukru od Dr. Oetker. Teraz som to aj urobila. Rodičia nám vždy donesú z vidieku nejakú dobrotu, teraz nám doniesli hrušky. Pamätala som si, že na niektorom sáčku som videla recept s hruškami, tak som ho pohľadala. Zmenila som len to , že som urobila kakaové cesto lebo ho zbožňujem.

Kakaovo-hruškový veniec

Prísady:

  • 40 dkg hl. múky
  • 20 dkg masla
  • 20 dkg práškového cukru
  • 6-8 pl kakaa
  • 4-5 hrušiek
  • 3 vajíčka
  • 1 dl mlieka
  • 1 van. cukor
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • štipka soli
  • + rumová aróma

Príprava:

Môžete ho pripraviť aj podľa receptu, vtedy treba osobitne vymiešať svetlé a kakaové cesto. Ja mám radšej celé kakaové tak som ho robila naraz. Nepridala som ani mlieko ani cukor naviac.

Maslo vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, vajíčkom a štipkou soli. Pridáme aj rumovú arómu. Teraz pridávame striedavo mlieko a múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto je hotové, nalejeme do pripravenej formy.

kakaové kortes_koszoru_2.JPG

Hrušky očistíme, vyrežeme jadierka a nakrájame, vtlačíme ich do cesta a vložíme do predhriatej rúry. 180°C/45 minút.

kakaové kortes_koszoru_4.JPG

Necháme vo forme vychladnúť a vyklopíme na tanier. Posypeme práškovým cukrom a polejeme čokoládou. Vyzerá výborne, môžete s ním čakať aj na hostí. A nie len dobre vyzerá aj chutí výborne.

kakaové kortes_koszoru_5.JPG

Tip: pripraviť ho môžete s rôznym ovocím  alebo orechmi, mandľami alebo orieškami.

kakaové kortes_koszoru_3.JPG

kakaové kortes_koszoru_6.JPG

zdroj: https://kockalanykonyhaja.

Back To Top