Hľadáte niečo špeciálne, čím by ste chceli potešiť vašich hosťov na narodeninovej či rodinnej oslave? Presvedčte sa, že aj bežne známe produkty môžu na vašom tanieri vytvoriť nové farby a chute.
Domáce marinované šampiňóny sa stanú vašou voľbou číslo jeden. Celé ich tajomstvo spočíva v špeciálnom korení a spojení chutí, ktorými je talianska kuchyňa tak známa.
Ingrediencie
- 500 g šampiňónov
- 3 pl olivového oleja
- 1 čl soli
- 1 čl dijonskej horčice
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 bobkový list
- 50 ml jablčného octu
- 1 cibuľa
- Petržlenová vňať (podľa chuti)
- 1 pl cukru
- 1 čl provensalských byliniek
Postup
- Umyte huby – menšie môžete nechať tak a väčšie rozrežte na 4 časti. Varte ich v osolenej vode maximálne 7 minút.
- Očistené strúčiky cesnaku narežte na krúžky a cibuľu na malé kocky.
- Na prípravu marinovaných šampiňónov si zmiešajte soľ, cukor a ocot. keď sa cukor roztopí, pridajte cesnak a cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, horčicu, provensálske bylinky a bobkový list. Takto pripravenú zmes nechajte odstáť na 10 minút.
- Následne do marinády pridajte olej a horúce huby. Premiešajte a nechajte vychladnúť.
- Hubovú zmes premiestnite do sklenenej nádoby, zatvorte ju a nechajte cez noc v chladničke. Lahodné nakladané šampiňóny sú pripravené na konzumáciu!
Túto pochúťku môžete podávať samostatne alebo si z nej dodatočne pripraviť šalát s nakladanými šampiňónmi. Huby nebudú nikdy zbytočné na vašom stole! Podeľte sa o myšlienku varenia s tými, ktorí milujú niečo nové. Uložte recept na svoje záložky alebo ho ihneď vytlačte – tento návod sa čoskoro hodí.