Talianske šampiňóny s horčicou a cesnakom: ako predjedlo, tak aj ako prísada do šalátu

Маринованные шампиньоны в домашних условиях

Hľadáte niečo špeciálne, čím by ste chceli potešiť vašich hosťov na narodeninovej či rodinnej oslave? Presvedčte sa, že aj bežne známe produkty môžu na vašom tanieri vytvoriť nové farby a chute.

Domáce marinované šampiňóny sa stanú vašou voľbou číslo jeden. Celé ich tajomstvo spočíva v špeciálnom korení a spojení chutí, ktorými je talianska kuchyňa tak známa.

Ingrediencie

  • 500 g šampiňónov
  • 3 pl olivového oleja
  • 1 čl soli
  • 1 čl dijonskej horčice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 bobkový list
  • 50 ml jablčného octu
  • 1 cibuľa
  • Petržlenová vňať (podľa chuti)
  • 1 pl cukru
  • 1 čl provensalských byliniek

Postup

  1. Umyte huby – menšie môžete nechať tak a väčšie rozrežte na 4 časti. Varte ich v osolenej vode maximálne 7 minút.

как замариновать шампиньоны

  1. Očistené strúčiky cesnaku narežte na krúžky a cibuľu na malé kocky.
  2. Na prípravu marinovaných šampiňónov si zmiešajte soľ, cukor a ocot. keď sa cukor roztopí, pridajte cesnak a cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, horčicu, provensálske bylinky a bobkový list. Takto pripravenú zmes nechajte odstáť na 10 minút.
  3. Následne do marinády pridajte olej a horúce huby. Premiešajte a nechajte vychladnúť.

как замариновать грибы

  1. Hubovú zmes premiestnite do sklenenej nádoby, zatvorte ju a nechajte cez noc v chladničke. Lahodné nakladané šampiňóny sú pripravené na konzumáciu!

шампиньоны по-итальянски

Túto pochúťku môžete podávať samostatne alebo si z nej dodatočne pripraviť šalát s nakladanými šampiňónmi. Huby nebudú nikdy zbytočné na vašom stole! Podeľte sa o myšlienku varenia s tými, ktorí milujú niečo nové. Uložte recept na svoje záložky alebo ho ihneď vytlačte – tento návod sa čoskoro hodí.