Neodolateľné krehké taštičky s vanilkovým pudingom! Pripravené máte za 30 minút!

Zákusky a ľahké dezerty má každý rád. Aj tí z nás, ktorí sladké práve v obľube nemajú, si ich občas radi doprajú napríklad na návšteve ku káve. Klasické české zákusky a sladké buchty sú zvyčajne veľmi sýte a chuťovo rozmanité.

 Tieto krehké zákusky sa nazývajú Eclairs a pôvod majú vo Francúzsku. Jedinečné nadýchané a chrumkavé cesto skvele doplní pudingový krém.

zloženie

  • 250 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 150 g hladkej múky
  • soľ
  • 4 vajcia

zloženie pudingu

  • 400 ml mlieka
  • 2 žĺtky
  • 1,5 lyžice múky
  • 1,5 lyžice škrobu
  • 80 g cukru
  • vanilka

Príprava

Maslo dôkladne roztavte a pridajte múku, miešajte a chvíľu povarte. Potom pridajte vajcia, mlieko a soľ. Premiešajte. Naplňte pripravenú hmotu do vrecka alebo striekačky a vytlačte prúžky o dĺžke 10 cm na plech vyložený papierom na pečenie .Medzi nimi ponechajte vzdialenosť 5 cm, pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov 30 minút. Pri pečení zákuskov neotvárajte rúru.

Premiešajte všetky zložky na prípravu pudingu a vložte ich do mikrovlnnej rúry. Ohrievajte po dobu 3-5 minút a každú minútu ohrevu dôkladne vyšľahajte krém. Ten potom naplňte vždy medzi dve pripravené časti cesta a nechajte zákusky stuhnúť v chladničke niekoľko hodín pred podávaním.