Zákusky a ľahké dezerty má každý rád. Aj tí z nás, ktorí sladké práve v obľube nemajú, si ich občas radi doprajú napríklad na návšteve ku káve. Klasické české zákusky a sladké buchty sú zvyčajne veľmi sýte a chuťovo rozmanité.
Tieto krehké zákusky sa nazývajú Eclairs a pôvod majú vo Francúzsku. Jedinečné nadýchané a chrumkavé cesto skvele doplní pudingový krém.
zloženie
- 250 ml mlieka
- 100 g masla
- 150 g hladkej múky
- soľ
- 4 vajcia
zloženie pudingu
- 400 ml mlieka
- 2 žĺtky
- 1,5 lyžice múky
- 1,5 lyžice škrobu
- 80 g cukru
- vanilka
Príprava
Maslo dôkladne roztavte a pridajte múku, miešajte a chvíľu povarte. Potom pridajte vajcia, mlieko a soľ. Premiešajte. Naplňte pripravenú hmotu do vrecka alebo striekačky a vytlačte prúžky o dĺžke 10 cm na plech vyložený papierom na pečenie .Medzi nimi ponechajte vzdialenosť 5 cm, pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov 30 minút. Pri pečení zákuskov neotvárajte rúru.
Premiešajte všetky zložky na prípravu pudingu a vložte ich do mikrovlnnej rúry. Ohrievajte po dobu 3-5 minút a každú minútu ohrevu dôkladne vyšľahajte krém. Ten potom naplňte vždy medzi dve pripravené časti cesta a nechajte zákusky stuhnúť v chladničke niekoľko hodín pred podávaním.