Krémový zákusok, recept som trošku zmenila, podaril sa výborne!

Rada pečiem dobroty, teraz som trošku zmenila recept a oplatila sa, lebo sú naozaj výborné aj bez pečenia.

PRÍSADY

  • 1 čl soli
  • 1 dl mlieka
  • 1 žĺtok
  • 25 dkg hl. múky
  • 6 dkg cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 dkg kakaového prášku
  • 10 dkg masla
  • piškóty
  • jahodový džem

krém:

  • 2 bal. vanilkového pudingu
  • 15 dkg cukru
  • 7 dl mlieka
  • 25 dkg masla

PRÍPRAVA:

Prchavú soľ rozmiešame v mlieku, pridáme žĺtok. Cukor a vanilkový cukor a kakao rozmiešame s maslom.

Pridáme žĺtkové mlieko a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na cca 20×29 cm. Na zadnej strane plechu, pokrytý papierom na pečenie, upečieme pri teplote 180°C.

Na krém zmiešame pudingové prášky s cukrom a s mliekom, uvaríme puding a ešte do teplého pudingu primiešame maslo.

Polovicou teplého krému potrieme jeden plát cesta, poukladáme piškóty namočené v mlieku s rumom. Na piškóty natrieme zvyšný krém, položíme druhý plát cesta a vložíme do chladničky. Ja som polevu dávala iba na druhý deň.

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com