Nočné cesto: Vo večerných hodinách varím a ráno dostávam ten najlepší výrobok na pečenie

Dnes s vami zdieľame recept na cesto, ktoré je ideálne pre zaneprázdnené domácnosti. Jeho príprava je jednoduchá,  okrem toho ideálne je pripraviť si ho večer, a piecť ráno. Aj preto sa ľudovo nazýva nočné cesto.

 

Tento recept môžete použiť na najjednoduchšie koláče, sladké cesto na buchty a iné chutné pečivo.

Ingrediencie :

  • 250 ml mlieka
  • 25 g droždia
  • 2 vajcia
  • 3,5 hrnčeka múky
  • 80 g masla
  • 0,5 hrnčeka cukru
  • 0,5 čajovej lyžičky soli

Postup : 

1. Nalejte teplé mlieko do malej nádoby. Pridajte droždie a dôkladne premiešajte.

2. Vajíčka vymiešajte a pridajte do kvásku. Najlepšie je cesto vymiešať mixérom, pretože bude lepkavé a je dosť ťažké ho miesiť rukami. Zmes mlieka a vajec vymiešajte pri najnižšej rýchlosti.

3. Pridajte cukor, a potom postupne sypte múku za neustáleho miešania. Cesto sa mieša asi 4 minúty, až kým nie je hladké.

4. Potom postupne pridávame maslo, cesto miešame miernou rýchlosťou ďalších 5-6 minút. Olej sa musí úplne rozpustiť. Cesto bude husté a rovnomerné.

5. Cesto necháme v miske, prikryjeme fóliou a dáme na noc do chladničky. Ráno cesto vyberieme, položíme na hladký povrch a dobre premiešame. Cesto je pripravené pre vaše kulinárske majstrovské diela!

Cesto je veľmi jemné a kypré. Môžete z neho pripraviť čokoľvek : koláče, buchty, rožky a iné pečivo. Môžete ho čímkoľvek naplniť. Potom potrite výrobky žĺtkom, dajte upiecť a vychutnávajte si so svojou rodinou lahodné domáce pečivo.

Páči sa vám tento recept? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi!

Back To Top