Rada pečiem dobroty, teraz som trošku zmenila recept a oplatila sa, lebo sú naozaj výborné aj bez pečenia.
PRÍSADY
- 1 čl soli
- 1 dl mlieka
- 1 žĺtok
- 25 dkg hl. múky
- 6 dkg cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 dkg kakaového prášku
- 10 dkg masla
- piškóty
- jahodový džem
krém:
- 2 bal. vanilkového pudingu
- 15 dkg cukru
- 7 dl mlieka
- 25 dkg masla
PRÍPRAVA:
Prchavú soľ rozmiešame v mlieku, pridáme žĺtok. Cukor a vanilkový cukor a kakao rozmiešame s maslom.
Pridáme žĺtkové mlieko a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na cca 20×29 cm. Na zadnej strane plechu, pokrytý papierom na pečenie, upečieme pri teplote 180°C.
Na krém zmiešame pudingové prášky s cukrom a s mliekom, uvaríme puding a ešte do teplého pudingu primiešame maslo.
Polovicou teplého krému potrieme jeden plát cesta, poukladáme piškóty namočené v mlieku s rumom. Na piškóty natrieme zvyšný krém, položíme druhý plát cesta a vložíme do chladničky. Ja som polevu dávala iba na druhý deň.
zdroj: egyszerugyorsreceptek.com