Tajomstvo mäkkých palaciniek, ktoré sa nelepia a nepripália sa! Všetky ďalšie recepty som vyhodila

Dnes vám prinášame taký recept na palacinky do ktorých nepridáva ani mlieko ani vajíčka. Sú vhodné aj pre vegetariánov. Na odmeranie surovín sme použili 250ml hrnček.

Prísady:

  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • 3 hrnčeky prevarenej vody
  • 3 pl cukru
  • štipka soli
  • ¼ čl prášku do pečiva
  • 50 ml oleja

Príprava:

Vodu dáme prevariť a necháme vychladnúť. V miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva a cukor a postupne prilievame vychladnutú vodu. Použite mixér na rozmiešanie  aby bolo cesto krémové. Nakoniec primiešame olej. Dôkladne premiešame a cesto necháme stáť asi 20-25 minút. Po odležaní vyprážame palacinky klasickým spôsobom. Plniť ich môžete rôznymi plnkami.

Dobrú chuť!

zdroj:ketkes.com