Zo záhrady som sa úplne zbavila krtkov, vďaka tomuto nápadu. Všetci odišli k susedom

Krtko je v podstate veľmi užitočný tvor a predsa vie narobiť v záhrade veľa škôd, preto musíme hľadať riešenie aby sme sa ich zbavili.

Dnes vám ukážeme jednu nezvyčajnú ale účinnú metódu. V žiadnom prípade nezabíjajte krtkov, je to chránený druh a žerie škodcov pod zemou. Nájdite taký spôsob, ktorý ich vyženie z vašej záhrady.

Tu je riešenie

Najprv musíme nájsť vchod do krtkovho úkrytu, pomocou rúk alebo lopatky odhrnieme pôdu, ktorú krtko vyryl, na spodku nájdeme vchod.

Pomocou vetvičky odhrnieme pôdu a odkryjeme vchod. Niekedy sú tunely vytvorené vodorovne ale vstup je vertikálny. Keď ho nájdeme vyčistíme ho od zbytočnej zeminy.

Do vchodu vložíme nasolenú rybiu hlavu, zakryjeme ju skalou aby krtko nemohol vytlačiť hlavu nazad, čím hlbšie ju položíme, tým lepšie. Zasypeme znova pôdou a silno udupeme. Takáto je pasca.

Čo sa stane potom? Vložená rybia hlava sa bude pomaly rozkladať, lebo pod povrchom je vlhko, takto sa hlava nevysuší a v chodbách krtka prúdi vzduch, takže hlava nebude hniť.

Prečo práve hlava a nie vnútornosti? Pretože hlava sa rozkladá pomalšie a nepríjemný zápach sa šíri chodbami. Krtko nemá rád tento zápach, preto sa poberie ďalej a opustí záhradu. Použite radšej túto metódu a nezabíjajte ktrkov lebo sú užitočný.

 

Back To Top