Rada psychológa ako zastaviť klebety

-foto

Je to jedno či sa rád bavíš o živote iných alebo nie, ohováranie nemá žiadny význam.

Ak niekoho ohovárame alebo posúvame klebety, ktoré sme niekde počuli, nerobí to dobrotu, môže to uškodiť osobe o ktorej sa klebetí.

Spisovateľka Sharon Schweitzer, ktorá založila spoločnosť Acces To Culture napísala:

Deštruktívne klebety iba klebety zhoršujú a tak isto aj tú osobu ktorá takéto klebety šíri, taký človek je neúctivý.

Sociálny psychológ Laurent Beque povedal: Rozhovor medzi dospelými je v

60 % o osobe, ktorá práve nie je prítomná a väčšina sa v týchto rozhovoroch odsudzuje.

Otázka je prečo potrebujeme klebety?

Programy, ktoré sledujeme v televízii čiastočne tiež prispievajú. Napríklad mnoho nezmyselných relácií, ktoré každý deň sledujeme nemajú žiaden obsah. Vďaka tomu túžia ľudia ešte viac po klebetách.

Druhá najčastejšia vec kvôli ktorej radi ľudia klebetia, aj keď ich svedomie kričí nie, je, že to pomáha ľuďom nadväzovať vzťahy, ak sa podelia o názor o tretej osobe.

Ak niekoho ohovárame za jeho chrbtom, vytvárame si dojem, že my sme iný ako tá osoba ktorú ohovárame. Ak niekomu rozprávame o živote tretej osoby, znamená to, že tej osobe dôverujeme.

To núti nášho klebetného partnera, aby nám o sebe povedal viac, aby sa snami podelil o niečo so súkromného života tretej osoby. Problém je v tom, že tí ľudia, ktorý často klebetia, sa cítia len zriedka vinný.

Často sa človek, ktorý klebetí, teší z problémov a starostí druhého človeka a to je zlé. Ak si aj vy myslíte, že klebety sú zlé a chcete vedieť ako sa ich zbaviť, mali by ste sa riadiť pokynmi psychológov. Psychológovia tvrdia, že použitie nasledujúcej vety môže zastaviť niekoho, kto chce hovoriť o druhých.

Prečo mi to hovoríš?

Keď použijete túto otázku osobe, ktorá s vami chce rozoberať tretiu osobu, okamžite pochopí, že vás tento rozhovor nezaujíma.

Osoba, ktorá začala klebetu, bude určite prekvapená touto otázkou ale pochopí, že sa zbytočne snaží klebetiť s vami.

https://bidista.com/a-pszichologusok-szerint-igy-kell-leallitani-a-pletykat/