Fantastická domáca klobása bez údenia, zaujímavo ochutená! Nič podobné si ešte nechutnal!

Prísady:

  • 2 kg bravčového mäsa
  • 3 pl koňaku
  • 4 ks umelých čriev
  • 200 g slaniny
  • 150 ml smotany na varenie
  • klinčeky
  • mleté čierne korenie
  • koriander
  • soľ
  • roztlačený cesnak podľa chuti

Príprava:

¼ mäsa zomelieme, zvyšné mäso a slaninu nakrájame na kocky. Pripravíme si črevá, potrebovať budeme 4 ks 1m dlhých čriev. Všetky suroviny zmiešame, okoreníme a vložíme do chladničky na jednu noc. Druhý deň naplníme črevá studeným mäsom. Hotové klobásky vložíme do sáčkov na pečenie. V predhriatej rúre ich upečieme na 200°C za 30-40 minút. Surové klobásy môžete dať aj do mrazničky. Dobrú chuť!

Back To Top