Prísady:
- 40 dkg múky na chlieb
- 10 dkg cukru
- 20 g droždia
- 100 g vody
- 120 g mlieka
- 40 g masla
- 10 g soli
Príprava:
Okrem soli vložíme všetky suroviny do miesiča, zapneme a keď sa cesto spojí pridáme soľ.
Miesime ešte cca10 minút, necháme nakysnúť asi 40 minút. Vyvaľkáme na okrúhly plát a rozdelíme na 8 častí. Všetky časti vyvaľkáme na tenko tak ako aby sme zachovali trojuholníkový tvar. Nakoniec ich zrolujeme a tak vytvarujeme rožky.
Necháme ich ešte kysnúť na plechu asi 20 minút. Medzitým zohrejeme rúru, teplovzdušnú na 175-180°C, čas pečenia15-20 minút horné, dolné pečenie na 200°C, čas pečenia 20-25 minút.
Rožky potrieme vlažným mliekom a dáme ich piecť.