Prísady:
Cesto:
- 5 vajec
- 100 g práškového cukru
- 1 bal. Dr.Oetker vanilkový cukor
- 100 pražených mletých lieskových orieškov
- 100 g strúhanky
- 6 g prášku do pečiva
okrem toho:
- 300 ml rumového mlieka
- 20 dkg okrúhlych kakaových sušienok
- 3 pl nutely na potretie piškót
Krém:
- 350 ml mlieka
- 150 g kryštálového cukru
- 10 dkg hladkej múky
- 1 vajce
- 250 g mäkkého masla
Na zdobenie:
- 200 ml Meggle smotany na šľahanie
- čokoládové plátky
Príprava:
Plech vyložíme papierom na pečenie ( 20×30). Rúru predhrejeme. Vajíčka s cukrom a s vanilkovým cukrom vyšľaháme. Oriešky so strúhankou a s práškom do pečiva premiešame a pridáme k vajíčkovej zmesi. Cesto vylejeme na pripravený plech a vložíme do rúry. Zapneme horné dolné pečenie na 190°C, teplovzdušnú na 170°C. Čas pečenia je 25 minút.
Hotové cesto vyložíme na rošt. Potrieme nutelou. Na krém zmiešame mlieko, vajce a múku. Cukor skaramelizujeme a podlejeme s 1 dl vody. Miešame kým sa cukor nerozpustí. Prilejeme múčnu zmes a necháme vychladnúť. Pridame maslo a vyšľaháme hladký krém.
Polovicu krému natrieme na cesto.
Sušienky namáčame do rumového mlieka a poukladáme ich na krém tak aby sa prekrývali. Natrieme druhú polovicu krému. Nakoniec vyšľaháme smotanu na šľahanie a natrieme na krém. Širokým nožom potľapkáme po vrchu šľahačky aby sme vytvorili pekné vlny. Zdobíme čokoládovými plátmi alebo inou ozdobou. Do podávanie držíme v chladničke.
Necháme stáť aspoň 12 minút. Sušienky zmäknú a bude sa dať pekne krájať.
Pripraviť sa môžu aj karamelovým pudingom alebo inou príchuťou. Dobrú chuť!