Slaninovo-syrové slané pečivo z Nitry, chutí viac než hociktoré iné pečivo!

Tieto som doteraz nepiekla, ale viacerí to zdieľali na nástenkách tak som to musela vyskúšať aj ja. Chutili každému, naozaj to bol skvelý nápad!

Prísady:

Na cesto

  • 80 dkg hladkej múky
  • 1 dl oleja
  • ½ l mlieka
  • droždie
  • 2 čl soli
  • 1 čl cukru do mlieka s droždím

Príprava:

Plnka: 20 dkg oravskej slaniny, 3 žĺtka, 20 dkg strúhaného syra, 1 margarín, 1 pl soli!

Cesto potrieme plnkou a zrolujeme. Rúru zohrejeme na 180°C a upečieme pagáče do červena. Môžete podávať, niektorí majú radšej keď ostanú bledšie, vtedy ich treba vybrať skôr z rúry. Čas pečenia je asi 25 minút.

Vrch môžete posypať sezamovými semiačkami alebo rascou!