(foto)
Prísady:
- 8 plátkov morčacích pŕs
- 8 plátkov údenej krkovičky
- 8 plátkov syra čedar
- 1 konzerva krájaných šampiňónov
- soľ, korenie, alebo grilovacie korenie
- 3-4 pl olivového oleja
- 2 bal lístkového cesta (spolu 540 g)
- 1 vyšlahané vajce
Príprava:
Morčacie platy osolíme a okoreníme z oboch strán. Na panvicu nalejeme olivový olej a mäso z oboch strán krátko opražíme. Povyberáme ich na tanier a necháme stiecť šťavu.
Šampiňóny scedíme, šťavu nebudeme potrebovať.
Lístkové cesto rozbalíme a obe rozkrojíme na 4 časti. Dostaneme spolu 8 častí, ktoré naplníme plnkou. Začneme ukladať najprv šampiňóny, čedar, potom pláty údenej krkovičky a nakoniec morčacie pláty.
Kraje cesta natrieme rozšľahaným vajíčkom a uzavrieme. Poukladáme ich na plech.
Každý kus potrieme vajíčkom, popicháme vidličkou, zadnou stranou noža urobíme do cesta pásy a upečieme v rúre zohriatej na 190°C asi za 35 minút.
Podávame ešte teplé.
Ja som ich podávala so zemiakovou kašou a s uhorkami.
Dobrú chuť!