Je to perfektné aj ako predjedlo na chladné zimné dni. Chutí výborne, oplatí sa to vyskúšať!
Prísady:
- 250 g kysnutého cesta (mrazené)
- 200 g syra Feta
- 1 vajíčko
- 1 pl kyslej smotany
- 3 strúčiky cesnaku
- kôpor
- soľ
- korenie
- vajíčko na potieranie
Príprava:
Cesto necháme rozmraziť a vyvaľkáme na pomúčenej doske.
Prísady:
- 350 ml mlieka
- 2 vajíčka
- 2 pl cukru
- štipka soli
- 50 g čerstvého droždia
- 100 g masla
- 700-750 hladkej múky
Droždie rozmiešame vo vlažnom mlieku s cukrom a necháme napučať. Do jednej misky vložíme roztopené vychladnuté maslo, vajíčka, soľ a cukor. Pridáme múku a hotový kvások a vymiesime mäkké cesto. Ak robíte slané pečivo tak do cesta pridajte len 1 lyžicu cukru a 1 čajovú lyžičku soli.
Syr rozpučíme vidličkou, pridáme smotanu, pretlačený cesnak, kôpor, vajíčka a ochutíme korením. Cesto potrieme plnkou a zavinieme. Rozrežeme na 8 rovnakých dielov a vložíme ich do kruhovej formy o veľkosti 23 cm. Nechávame kúsok miesta medzi nimi. Potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180°C asi 30 minút.