Ak vám v chladničke ostal hrnček kefíru, urobte si z neho chutný čerešňový koláč. Je tak vláčny a chutný

Máte doma kefír? Potom vám odporúčame, aby ste si pripravili tento vynikajúci čerešňový koláč. Keď ho ochutnáte, budete ho piecť pravidelne!

Ingrediencie

  • 250 ml kefíru
  • 200 g Mrazených alebo čerstvých čerešní (bez kôstok)
  • 160 g múky
  • 3 vajcia
  • 200 g cukru
  • 1,5 čl prášku do pečiva
  • 1 čl masla
  • Práškový cukor podľa chuti

Postup

  1. Predhrejte si rúru na 180 stupňov. Čerešne nechajte odstáť v sitku, aby sa zbavili šťavy (tú nepotrebujeme).
  2. Vyšľahajte si vajcia s cukrom, kým vám nezačnú vznikať malé bublinky (nie však viac ako 2 minúty). Do vyšľahanej zmesi následne prilejte kefír a dôkladne ju premiešajte.
  3. Pridajte prášok do pečiva spolu s preosiatou múkou. Mala by vám vzniknúť konzistencia, ktorú používate pri príprave palaciniek.
  4. Formu na pečenie si vymastite maslom, vylejte do nej cesto a na vrch poukladajte odkvapkané čerešne.
  5. Koláč pečte po dobu 45 minút a jeho pripravenosť kontrolujte klasickým špáradlovým spôsobom – ak je špáradlo po vytiahnutí suché, koláč je hotový. Po vybratí z rúry ho nechajte vychladnúť, posypte ho práškovým cukrom a môžete konzumovať. Prajeme vám dobrú chuť!
Back To Top