Máte doma kefír? Potom vám odporúčame, aby ste si pripravili tento vynikajúci čerešňový koláč. Keď ho ochutnáte, budete ho piecť pravidelne!
Ingrediencie
- 250 ml kefíru
- 200 g Mrazených alebo čerstvých čerešní (bez kôstok)
- 160 g múky
- 3 vajcia
- 200 g cukru
- 1,5 čl prášku do pečiva
- 1 čl masla
- Práškový cukor podľa chuti
Postup
- Predhrejte si rúru na 180 stupňov. Čerešne nechajte odstáť v sitku, aby sa zbavili šťavy (tú nepotrebujeme).
- Vyšľahajte si vajcia s cukrom, kým vám nezačnú vznikať malé bublinky (nie však viac ako 2 minúty). Do vyšľahanej zmesi následne prilejte kefír a dôkladne ju premiešajte.
- Pridajte prášok do pečiva spolu s preosiatou múkou. Mala by vám vzniknúť konzistencia, ktorú používate pri príprave palaciniek.
- Formu na pečenie si vymastite maslom, vylejte do nej cesto a na vrch poukladajte odkvapkané čerešne.
- Koláč pečte po dobu 45 minút a jeho pripravenosť kontrolujte klasickým špáradlovým spôsobom – ak je špáradlo po vytiahnutí suché, koláč je hotový. Po vybratí z rúry ho nechajte vychladnúť, posypte ho práškovým cukrom a môžete konzumovať. Prajeme vám dobrú chuť!