Koniec prechladnutiu a problémom s oslabenou imunitou

Časté prechladnutie, dlhotrvajúca horúčka, chronický únavový syndróm, bolesť kĺbov a svalov, poruchy spánku, časté bolesti hlavy, vyrážky na koži – to všetko sú prejavy porúch v imunitnom systéme a spôsobujú, že sa začíname cítiť zle a na bežné podmienky neprirodzene. Riešením môže byť niekoľko jednoduchých spôsobov posilnenia imunitného systému, o ktorých si teraz niečo povieme.

Gény neoklameš

Systém ľudskej imunity závisí aj na dedičnosti, pretože sa začína formovať v maternici a 50 % potom v životnom štýle. Tri hlavné body, ktoré udržia vašu imunitu v dobrom stave, sú zdravý spánok, cvičenie a vyvážená strava. Bežný človek si ale na imunitu spomenie len počas chladných mesiacov a zmeny počasia, ktoré ho prekvapí zhoršeným zdravotným stavom.

Preto je dôležité, aby ste sa začali starať o svoje zdravie a posilnili imunitný systém, najmä v mimosezóne, ako je jar alebo jeseň. Takisto je dôležité venovať pozornosť imunite u tých, ktorí trpeli akútnymi respiračnými infekciami, chrípkou a ktorí majú veľkú fyzickú námahu.

Pomocou špeciálnych imuno-posilňujúcich látok, ako je napríklad účinná Serapeptáza, enzým, môžete obnoviť a udržať imunitu v lepšom stave tiež.

Celoročný prísun vitamínov

Tie sa nachádzajú najmä v surovej zelenine a ovocí, teda potravinách, ktoré sú predmetom zdravého životného štýlu. Vitamíny a stopové prvky sú potrebné na posilnenie imunitného systému a ich nedostatok je možné doplniť aj pomocou multivitamínových komplexov, ale vo všeobecnosti je ich lepšie získavať  prirodzeným spôsobom. Nezaťažíte tak svoju pečeň, ktorú dáva potom do poriadku najlepšie známy Pestrec mariánsky.

Pozor na alkohol a fajčenie

Fajčenie a alkohol nie len podkopávajú, ale zabraňujú imunite sa prejaviť v plnom rozsahu. O tabaku by sme ani diskutovať nemali, jeho prínos pre zdravie organizmu nie je žiadny, práve naopak! Suché červené víno je ale pre imunitu dobré. Pozor,  maximálna povolená denná dávka je však 50-100 gramov. Ako si ho naordinujete, je len na vás.

Snažte sa vyhýbať stresu

Stres je jedným z hlavných nepriateľov imunity. Najnebezpečnejším je nekontrolovateľný druh stresu, kedy nie je človek schopný zvládnuť svoje emócie. Recept na zbavenie sa duševných nepokojov je ale len jeden. Vytvoriť si nestranný postoj k všetkému, čo sa stane, niektoré situácie jednoducho nezmeníte.

Naordinujte si smiech

Ak ste niekedy nútení zažiť stres, potom ho kompenzujte smiechom! Smiech ovplyvňuje telo, znižuje krvný tlak, zmierňuje stres a posilňuje imunitný systém. Okrem toho, smiech zlepšuje chuť do jedla, znižuje hladinu cholesterolu, znižuje riziko ochorení kardiovaskulárneho systému a cukrovky.

Na presné dávkovanie liekov sa používajú laboratórne váhy, no množstvo naordinovaného a liečivého smiechu si musíte určiť sami a nič sa nestane, ak ho bude viac, určite sa ním nepredávkujete a neuškodí to ani vašej pečeni a iným orgánom v tele.