Mäso na francúzsky spôsob z jedného pekáča. Po tomto jedle sa len tak zapráši

Pripravte si chutný recept s mäsom na váš nedeľňajší obed. Môžete si vybrať medzi bravčovým alebo hovädzím mäsom, k tomu pridáte zemiaky, cibuľu alebo kyslú smotanu.

Aj napriek tomu, že sa nejedná o žiadnu gurmánsku špecialitu francúzskej kuchyne, zamilujete si to! Na prvý pohľad to môže vyzerať komplikovane na prípravu, no uisťujeme vás, že opak je pravdou.

Potrebujete:

  • 500g hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 250g majonézy
  • 5 zemiakov
  • 100g tvrdého syra
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • koriander
  • Mletý cesnak (podľa chuti)
  • Slnečnicový olej

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 190 stupňov.
  2. Očistenú cibuľu nakrájajte na polkruhy a zemiaky na tenké plátky.
  3. Mäso nakrájajte na kúsky, osoľte, okoreňte a všetko dôkladne premiešajte.
  4. K nastrúhanému syru pridajte majonézu a premiešajte.
  5. Formu na zapekanie potrite slnečnicovým olejom.
  6. Vložte do nej polovicu zemiakov, okoreňte, na zemiaky položte polovicu mäsa, vrstvu cibule a nakoniec polovicu majonézy so syrom.
  7. Tento postup, v rovnakom poradí ešte raz zopakujte.
  8. Zapekaciu formu vložte do rúry a pečte približne 1 hodinu.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite sa s týmto receptom podeliť aj s vašimi priateľmi!

zdroj:sovkusom.ru

Back To Top