Máte doma jogurt? Ukážeme vám akú dobrotu si z neho viete pripraviť!

Keď máš chuť na niečo sladké a nechce sa ti vypekať celé hodiny, vyskúšaj tento recept!

Prísady:

cesto:

  • 15 dkg margarínu (hera)
  • 4 žĺtky
  • 10 dkg cukru
  • 25 dkg hladkej múky
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • štipka soli
  • kôra z 1 citróna

Plnka:

  • 4 poháre bieleho jogurtu
  • 1 malý pohár kyslej smotany
  • 5 pl múky (ja som použila ryžovú múku)
  • 3 bal. vanilkového cukru
  • 15 dkg cukru
  • 4 bielka

Príprava:

Múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou a s margarínom izbovej teploty. Pridáme žĺtka, cukor a citrónovú kôru. Dôkladne vypracujeme hladké cesto.

Ak sa vám zdá cesto príliš suché, môžete pridať kúsok kyslej smotany. Cesto odložíme na chladné miesto.

Polovicu cesta vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vložíme do papierom vyloženej formy. Krém pripravíme zmiešaním jogurtu, smotany, múky, cukru a vanilkového cukru. Nakoniec primiešame pevný sneh z bielkov. Plnku vylejeme na cesto a zvyšné cesto nastrúhame na vrch plnky. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 35 minút. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.

Recept nám poslala Janka Koncolová 🙂 Dobrú chuť

 

Máte aj vy podobne chutný recept? Pošlite nám ho s postupom aj fotkami na radynadzlato@centrum.sk a radi ho uverejníme 🙂 

 

Back To Top