Keď máš chuť na niečo sladké a nechce sa ti vypekať celé hodiny, vyskúšaj tento recept!
Prísady:
cesto:
- 15 dkg margarínu (hera)
- 4 žĺtky
- 10 dkg cukru
- 25 dkg hladkej múky
- 1 bal. prášku do pečiva
- štipka soli
- kôra z 1 citróna
Plnka:
- 4 poháre bieleho jogurtu
- 1 malý pohár kyslej smotany
- 5 pl múky (ja som použila ryžovú múku)
- 3 bal. vanilkového cukru
- 15 dkg cukru
- 4 bielka
Príprava:
Múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou a s margarínom izbovej teploty. Pridáme žĺtka, cukor a citrónovú kôru. Dôkladne vypracujeme hladké cesto.
Ak sa vám zdá cesto príliš suché, môžete pridať kúsok kyslej smotany. Cesto odložíme na chladné miesto.
Polovicu cesta vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vložíme do papierom vyloženej formy. Krém pripravíme zmiešaním jogurtu, smotany, múky, cukru a vanilkového cukru. Nakoniec primiešame pevný sneh z bielkov. Plnku vylejeme na cesto a zvyšné cesto nastrúhame na vrch plnky. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 35 minút. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.
Recept nám poslala Janka Koncolová 🙂 Dobrú chuť
Máte aj vy podobne chutný recept? Pošlite nám ho s postupom aj fotkami na radynadzlato@centrum.sk a radi ho uverejníme 🙂