Plavková sezóna je pre tento rok za nami . To ale neznamená, že je čas prestať udržiavať svoje telo v kondícii. Predsa len ďalšie leto tu bude skôr, než by sme čakali. Mnoho z nás preto už teraz iste ladí formu.
Pokiaľ si aj Vy strážite postavu a aj jedálniček, pravdepodobne vynechávate zlatisté a chrumkavé hranolky zo zemiakov. Pripravte si však túto zdravú variantu zelerových hranoliek a udržte si krásnu postavu po celý rok!
Zloženie koreniace zmesi
- 1,5 lyžičky grilovacieho korenia
- 1 lyžička kajenského korenia
- 2 lyžičky čierneho korenia
- 1 lyžička cesnakového prášku (+ 1 čajová lyžička sušenej cibule)
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička oregana
- 1 lyžička tymianu
- 750 g zeleru
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ podľa chuti
Príprava
Korenie zmiešajte a uzavrite do fľaštičky. Môžete ho uchovať až 6 mesiacov.
Zeler očistite, umyte a nakrájajte na hranolky.
Vyskladajte zeler na plech, pokvapkajte ho olejom a bohato dochuťte zmesou korenia. Dobre premiešajte.
Pečte pri 230 stupňoch kým hranolky nebudú zlaté a potom môžete hneď podávať.