Zdravé zelerové hranolky do rúry – hotové do 15 minút! Pripravte ich radšej na väčší plech, lebo sa hneď zjedia

Plavková sezóna je pre tento rok za nami . To ale neznamená, že je čas prestať udržiavať svoje telo v kondícii. Predsa len ďalšie leto tu bude skôr, než by sme čakali. Mnoho z nás preto už teraz iste ladí formu.

Pokiaľ si aj Vy strážite postavu a aj jedálniček, pravdepodobne vynechávate zlatisté a chrumkavé hranolky zo zemiakov. Pripravte si však túto zdravú variantu zelerových hranoliek a udržte si krásnu postavu po celý rok!

Zloženie koreniace zmesi

  • 1,5 lyžičky grilovacieho korenia
  • 1 lyžička kajenského korenia
  • 2 lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžička cesnakového prášku (+ 1 čajová lyžička sušenej cibule)
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička oregana
  • 1 lyžička tymianu
  • 750 g zeleru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ podľa chuti

Príprava

Korenie zmiešajte a uzavrite do fľaštičky. Môžete ho uchovať až 6 mesiacov.

Zeler očistite, umyte a nakrájajte na hranolky.

Vyskladajte zeler na plech, pokvapkajte ho olejom a bohato dochuťte zmesou korenia. Dobre premiešajte.

Pečte pri 230 stupňoch kým hranolky nebudú zlaté a potom môžete hneď podávať.