Uvarila som si 1 hrnček krupice a pripravila som ten najchutnejší dezert na svete!

Koláč bez pečenia je jedným z najobľúbenejších dezertov súčasnej doby. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli ponúknuť vám recept, ktorého príprava vám nezaberie veľa času a ručíme vám za to, že si na ňom pochutí celá vaša rodina!

торт манный без выпечки

Ingrediencie

  • 250 g masla
  • 1 liter mlieka
  • 200 g cukru
  • 3 žĺtka
  • 200 g krupice
  • 900 g broskýň z konzervy (môžu byť aj zavárané)
  • 20 g želatíny
  • 150 g sušienok ( prípadne aj piškóty)
  • 1 ČL kakaa

Postup

  1. Uvarte si mliečnu krupicovú kašu, pravidelne ju miešajte a nechajte vychladnúť.торт манный без выпечки
  2. Zmäknuté maslo si vyšľahajte s cukrom, potom k nemu postupne pridávajte žĺtka a pokračujte v šľahaní.торт манный без выпечки
  3. Do vaječnej zmesi postupne pridávajte po 1 PL vychladenej krupicovej kaši. Miešajte dovtedy, kým vám nevznikne jednotná konzistencia. Túto zmes si potom rozdeľte na dve časti a do jednej z nich pridajte kakao.торт манный без выпечки
  4. Na dno formy si poukladajte sušienky, na nich rovnomerne navrstvite kakaovú krupicu a tretiu vrstvu zakončite bielou krupicou. Celú formu teraz vložte do chladničky.торт манный без выпечки
  5. Broskyne zbavte šťavy. Do tohto sirupu následne pridajte želatínu a nechajte pár minút odstáť. Potom si túto zmes zohrejte vo vodnom kúpeli až do úplného rozpustenia želatíny.торт манный без выпечки
  6. Broskyne si rozmixujte pomocou ručného mixéra a následne potom k ním pridajte želatínovú zmes.торт манный без выпечки
  7. Vyberte si tortu z chladničky a na vrch vylejte pripravenú broskyňovo-želatínovú zmes. Opätovne vráťte tortu do chladničky a nechajte ju tam dovtedy, kým želé dostatočne nestuhne.торт манный без выпечки

Prajeme vám dobrú chuť!  Nezabudnite tento recept zdieľať aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

zdroj:takprosto.cc