Zapečené mleté mäsové guľky s luxusnou paradajkovou omáčkou! Tajomstvo spočíva v prísade, ktorú by ste inak nepoužili!

Mleté mäso je v obchodoch ľahko dostupné za nižšiu cenu, ako keď napríklad kupujeme u obslužného pultu mäso na steaky. Ak teda hľadáte vhodnú surovinu pre bežné denné varenie, je mleté ​​mäso správna voľba.

O tom svedčí aj jeho ľahšia príprava a široká možnosť využitia v najrôznejších pokrmoch. Ak teda hľadáte inšpiráciu, vyskúšajte tento recept na chutné mäsové guľky zapečené s omáčkou.

zloženie

700 g mletého mäsa,
½ šálky ryže,
2 vajcia,
1 veľká cibuľa,
2/3 lyžičky soli,
Čerstvo pomleté ​​korenie podľa chuti
3 polievkové lyžice paradajkovej omáčky,
3 polievkové lyžice kyslej smotany,
1 polievková lyžica múky,
½ litra vody (2 šálky)
soľ, korenie podľa chuti
Príprava

Uvarte ryžu a ochlaďte ju. Zmiešajte mleté ​​mäso s ryžou, nakrájanou cibuľou a vajciami. Dochuťte soľou a korením a zo vzniknutej zmesi vytvarujte jednotlivé guličky. Vyskladajte ich do plechu, alebo zapekacej misky vymazanej olejom. Zmiešajte paradajkovú omáčku, kyslú smotanu a múku a vodu. Výslednú omáčkou zalejte guličky a pečte v rúre po dobu 45 minút. Podávajte teplé.