Namáčate kuracie rezne do múky a vajcia? Urobte to podľa NOVÉHO receptu a budú omnoho lepšie

Kuracie rezne sú pokrm, ktorý má každý rád a sú súčasťou nejedného nedeľňajšieho obeda. Jemné kuracie mäso, správne okorenené, v zlatistom obale je ideálnou voľbou na všetky príležitosti. Mnohí z nás sú zvyknutí na klasické rezne v cestíčku pripravované na panvici, ktoré najskôr ponoríme do vajec a následne obalíme v múke.

Dnes vám ukážeme, že sa to dá aj inak. Múku a vajcia nebudete vôbec potrebovať a preto tí, ktorí uprednostňujú šťavnaté mäso bez zbytočného zašpinenia rúk, si určite prídu na svoje.

Ingrediencie

  • 4 ks kuracích pŕs
  • 30 g horčice
  • 50 g majonézy
  • 40 g medu
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 30 ml slnečnicového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika

Postup

  1. Na prípravu marinády si zmiešajte horčicu, olej, prelisovaný cesnak, med a majonézu. Pridajte soľ a korenie podľa vašich preferencií. Nezabudnite ani na červenú papriku a všetko dôkladne premiešajte.куриные отбивные
  2. Umyté kuracie prsia si osušte pomocou papierovej utierky a narežte na tenšie plátky.куриные отбивные
  3. Mäso zakryte potravinárskou fóliou a opatrne ho naklepte. Následne na to premiestnite kuracie mäso do hlbokej misy, zalejte ho marinádou a nechajte odstáť na 1-2 hodiny.куриные отбивные
  4. Marinované mäso poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Zvyšnú marinádu nalejte na mäso, vložte ho do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte 40 minút.куриные отбивныекуриные отбивные

 

Odporúčame vám pridať si k mäsu vašu obľúbenú omáčku či zeleninový šalát. Lahodná a sýta večera je pripravená na servírovanie!

Back To Top