Najlepšia bravčová krkovička na pive. Keď som ju vytiahla z rúry, každému sa zbiehali slinky

Suroviny:
1 kg bravčovej krkovičky
4 cibule
soľ, korenie na bravčové mäso
1 karpatský bujón, 2 dl vody
1 plechovku piva – lepšie čierne
olej

Postup:
Krkovičku narežeme na pláty, osolíme, okoreníme korením na bravčové mäso. Ja som použila hotovú marinádu na krkovičku. Nechala som 1 hodinu postáť. Medzitým som si narezala cibuľu a vložila som ju do pekáča a podliala olejom.

Na ňu som potom ukladala krkovičku, prikryla druhým pekáčom a vložila do rúry na 15 minút pri 200°C. Z bujónu a 2 dl vody som si pripravila zálievku, ktorou som mäso podliala. Dusilo sa ďalších 15 minút. Potom som ho podliala pivom a nechala som ho dusiť 20 minút stále zakryté. Posledných 20 minút mäso odkryjeme a dopečieme.


Podávame s novými zemiakmi a talianskym šalátom.
3 uhorky
1/2 pekinskej kapusty
1 malú cibuľku
3 PL octu
5 PL oleja
1/2 tatárky
talianske šalátové korenie.