Pre oslávenca aj ku kávičke. Mäkké orechové zavitky, vydržia dlho čerstvé. Drobné pečivo si zamilujete!

Dnes vám ukážeme najchutnejší recept na drobné pečivo, ktoré má každý rád. Naraz si môžeš pripraviť aj väčšiu dávku, lebo vydržia dlho mäkké. Zvyknem ich pripravovať aj na slávnostné príležitosti, lebo nie je veľa práce s nimi a sú naozaj chutné.

Prísady:

  • 1 pl práškového cukru
  • 150 g kyslej smotany
  • 20 g masla
  • 250 g hladkej múky
  • 1/3 čl soli

Plnka:

  • 80 g cukor
  • 1 pl vody
  • 80 g orechov

Na vrch:

  • 2 pl práškového cukru

Príprava:

Najprv si pripravíme plnku, orechy pordrvíme v mixéri a pridáme 80 g cukru rozpusteného vo vode.

Maslo roztopíme a pridáme smotanu a soľ.

Primiešame múku a práškový cukor.

Vymiesíme si pružné cesto.

Cesto si rozdelíme tak, aby sme dostali cca 20 gramové guľky.

Každú guľku rozvaľkáme, naplníme plnkou a zrolujeme.

Rolky poukladáme na papierom vyložený plech a pečieme ich na 180°C asi 15 minút.

Rolky nesmieme dlho piecť aby sa nevysušili. Po upečení ich posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť!