Chutnú majónezu si vieme pripraviť aj bez vajíčok, bude taká istá jemná a krémová ako keby sme ju robili zo surových vajec. Podávať ju môžeme k rôzným jedlám. Môžete si ju ochutiť rôznými koreninami podľa chuti aby bola ešte chutnejšia.
Prísady:
- 100 ml mlieka (izbovej teploty)
- 200 ml oleja
- 2 Pl citrónovej šťavy
- 1 č.lyž. horčice
- 1/3 č. lyž. práškového cesnaku
- ½ č. lyž. soli
Príprava:
Mlieko zmiešáme s olejom v mixéri. Z mlieka s olejom sa vytvorí za okamih hustý krém. Pridáme horčicu, soľ, cesnakový prášok a citrónovú šťavu. Dovtedy miešáme kým nám nezvnikne hogénná hmota.
Vo videu môžete vidieť aká je jednoduchá príprava!