Domáci Pizza-Burger je chrumkavý a zasýti celú rodinu. Lepší vám neurobia ani v reštaurácií

Pizza a hamburgery sú najčastejšie pokrmy v ponuke moderných kaviarní a reštaurácií. Talianska pochúťka a americké rýchle občerstvenie dobýva svet. Neveríme, ak poviete, že niekedy sa chcete rozmaznávať takými dobrotami.

A čo keď ukážete trochu fantázie a kombinujete tieto 2 obľúbené pokrmy? Uskutočnili sme experiment, ktorý bol našťastie korunovaný s úspechom a spokojný s celým tímom „Taste“. Chceme sa s vami podeliť o recept na vydarený pizza burger. Z týchto zložiek získate 3 plnohodnotné lahôdky.

Ingrediencie

Pšeničná múka 500 g

Cukor 1 čaj. lyžička

Olivový olej 10 ml

Mozzarella 250 g

Rajčiny 1 ks

Saláma 200 g

Droždie 4 g

Soľ 0,5 čaj. lyžičky

Voda 250 ml

Slanina 200 g

Mleté hovädzie mäso 500 g

Slnečnicový olej 2 pol. lyžice

Príprava

  1. Zmiešajte 500 g múky, cukor, 0,5 lyžičky soli a suché droždie. Pridajte zmes vody, olivového oleja a mieste cesto. Nádobu zakryte uterákom a nechajte ho stáť hodinu na teplom mieste.
  2. V panvici na rastlinnom oleji vypražte plátky slaniny po oboch stranách.
  3. Vezmite si hlboký riad, vložte do neho mleté mäso, pridajte soľ a korenie podľa chuti, dôkladne premiešajte. Formované mleté hamburgery z mletého mäsa a smažte ich na panvici v rastlinnom oleji, kým sa na oboch stranách neobjaví zlatá kôra.
  4. Posypte malým množstvom múky reznú dosku a vyveďte cesto. Vezmite malú misku na šalát, posypte steny a dno múkou, položte cesto do šalátovej misy tak, aby úplne pokryla vnútornú časť riadu a okraje voľne viseli zvonku.
  5. Vo vnútri misky na šalát s cestom premiešajte 40 g nastrúhanej mozzarelly na veľkom strúhadle, 2-3 plátky slaniny, plátky paradajok a kotleta. Miska na šalát zakryte kusom cesta s rovnakým priemerom ako horná časť misky na šalát. Upevnite okraje cesta.
  6. Vysteľte pekáč s pergamenom na pečenie, otočte misku na šalát a položte budúci burger na plech na pečenie. Na vrchu cesta urobte krížový rez a posypte 20 g mozzarelly.
  7. Zhora na burger položte 3 plátky na tenko nakrájanej klobásy a položte na plech na pečenie ohriatý na 200 stupňov po dobu 10 minút.

Gratulujeme, neprekonateľný pizza burger je pripravený! Podávajte teplé jedlo a vychutnajte si chrumkavý chlieb, štíhly syr a šťavnatú plnku. Bon appetit! Podeľte sa o tento originálny recept so svojimi priateľmi!

zdroj:sovkusom.ru

Back To Top