Dnes sa s vami podelíme o recept na lahodné piknikové jedlo – zemiakové šašliky. Možno to bude prekvapujúce, no budete k tomu potrebovať len tri ingrediencie!
Zemiakové šašliky nie je potrebné marinovať, sú vyrobené z cenovo dostupných produktov a milujú ich aj deti. Milovníci oddychu v prírode si určite prídu na svoje…
Ako hlavnú ingredienciu budete potrebovať malé a mladé zemiaky, ktoré by ste si možno na prvý pohľad ani nevzali a považovali ich za bezcenné.
Druhou dôležitou súčasťou receptu je slanina. Žeravé uhlíky roztavia tuk, ktorý sa prepojí s chuťou a arómou zemiakov. Výsledné kúsky slaninky budú skvelo chrumkať spolu s mladými zemiakmi.
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 300 g slaniny
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Zemiaky si dôkladne umyte, nemusíte ich zbaviť šupky. Odrežte všetky nezrovnalosti a okraje – vďaka tomu sa na nich slanina pevne prilepí.
- Slaninu si nakrájajte na menšie kúsky, mali by byť o niečo väčšie ako zemiaky.
- Zemiaky priložte okrajmi na soľ.
- Striedavo si na špíz napichujte slaninu a zemiaky. Okraje špízov by mali pozostávať zo slaniny.
- Na každom zemiaku si urobte rezy až k samotnej ihlici s rozostupom 5-6 mm. Následne si ihlicu pretočte a urobte rezy aj z druhej strany.
- Zemiaky potrite soľou.
- Zemiakové šašlíky nechajte grilovať na uhlí, pravidelne ich otáčajte a pripravenosť môžete kontrolovať pomocou noža. Doba prípravy sa odhaduje na 15-20 min.
- Keď je všetko pripravené, šašlíky odstráňte z ohňa a môžete konzumovať. Prajeme vám dobrú chuť!
Samozrejme, namiesto slaniny môžete použiť mäso, k čomu sa hodí chutná marináda, zeleninka ale aj akékoľvek pečivo. Veríme, že záhradné grilovanie či výlet do prírody si spríjemníte práve naším chutným receptom. Buďte si istí, že ulahodíte nielen dospelým, ale aj vašim ratolestiam.
Podeľte sa o tento recept aj s priateľmi na Facebooku!
zdroj:takprosto.cc