Makový závin podľa tradičného slovenského receptu – hotovo za 30 minút!

Slovenská kuchyňa má v ponuke naozaj veľa rôznych receptov na sladké jedlá a zákusky. Obľúbenou prísadou, alebo náplňou do týchto pokrmov je napríklad práve mak a klasické makové buchty pozná každý.

Pretože buchty ale vyžadujú viac práce a tiež času kvôli kysnutiu , existuje aj jednoduchší variant a tou je makový závin. Skúste si ho pripraviť podľa tohto receptu a uvidíte, že si ho zamilujete.

zloženie cesta

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 100 g masla
  • 1 vajce
  • 1 hrnček kyslej smotany
  • 1 lyžička prášku na pečenie

náplň

  • 150 g maku
  • 1 balenie škoricového cukru

Príprava

Zmiešajte všetky prísady na cesto, a to potom vyvaľkajte. Zmiešajte mak s cukrom a túto náplň navrstvite na jednu polovicu cesta, Tú druhú pomažte vajíčkom a zrolujte do tvaru závinu. Položte závin na plech, opäť ho potrite vajíčkom a potom pečte 30 minút pri 180 stupňoch.