Kuracie stehienka pečené v smotanovej omáčke! Chutnejšie a mäkkšie stehienka som ešte nejedla!

Dnes sme vám priniesli jeden sezačný recept a to je na kuracie stehienka pečené v smotanovej omáčke. Toto je jedlo také chutné a jedinečné že za pár sekúnd si ho obľúbi každý. Mäso je extra mäkké, šťavnaté a vďaka koreninám aromatické.Podávať môžeme k všeliják príležitostiam, so zemiakmi, ryžou, cestovinami alebo dusenou zeleninou.

Prísady:

  • 1,3 kg kuarích stehienok
  • 3 dl kyslej smotany
  • 1 citrón
  • 4 strúčiky cesnaku
  • petržlenová vňať podľa chuti
  • ½ lyžičky oregána
  • 2 Pl oleja
  • mleté čierné korenie
  • ½ lyžičky soli

Príprava:

Citrón umyjeme, utrieme do sucha, nastrúhame kôru a odšťavíme. K tomuto receptu stačí jedna lyžička citrónovej šťavy. Petržlenovú vňať umyjeme a nasekáme nadrobno. Cesnak očistíme a pretlačíme. Do misky nalejeme smotanu, pridáme oregáno, šťavu a kôru s citróna, olej, soľ, korenie, cesnak a dobre premiešame.

Nakoniec pridáme petržlenovú vňať a dobre premiešame, omáčku máme pripravenú.

Kuracie stehná umyjeme, ak chcete kožu môžete odstrániť.

Stehná vložíme do uzatváratelného sáčku a nalejeme na ne omáčku.

Sáčok uzavrieme a potrepeme aby sa omáčka dostala na každé mäso. Vložíme na 30 minút do chladničky. Rúru si zohrejeme na 180°C, stehná vyberieme so sáčku a položíme na pekáč.

Pečieme 45-60 minút do zlatista.

Dobrú chuť!

Back To Top