Jarná cibuľka, múka a voda, pripravte si úžasnú dobrotu, ktorá nemá konkurenciu

Kto by to povedal že z jarnej cibuľky a z nekysnutého cesta vznikte taká dobrota. Túto dobrotu môžete podávať aj so šalátom, hodí sa aj na raňajky a môžete ho podávať aj s majonézou. Jarnú cibuľku môžete nahradiť aj s inou plnkou, napríklad  šunkou.

Prísady na 12 ks:

  • 350g polohrubej múky
  • 200ml horúcej vody
  • 1 lyžička soli
  • 2 PL oleja

Plnka:

  • jedno viazanie jarnej cibuľky
  • šťipka soli

Postup:

Preosiatú múku z vareškou zmiešame s horúcou vodou, soľou a olejom. Keď vychladne vymiesime rukou, vytvarujeme bochník a necháme odležať 20-30 minút.

Cibuľky si umyjeme, nakrájame a posype soľou.

cesto si vyváľkáme na hrúbku 3 cm a posypeme cibuľkou.

Pevne zrolujeme a nakrájame na 12 častí.

Z každého si vytvarujeme guličku a na pomúčenej doske ich vyváľkame.

Na panvici si zohrejeme olej a placky vypražíme z oboch strán.

Dobrú chuť!