Takto pripravujem aj cez zimu chutnú plnenú kapustu! Tajomstvo je jednoduché, len treba odložit tieto výborné listy!

(foto)

Plnenú kapusztu má rád skoro každý a kapusta plnená do hroznových listov je výnimočne chutná! Dnes by sme vám chceli ukázať ako si vite odložiť hroznové listy na zimu, aby ste vedeli pripraviť chutné jedlo pre vašu rodinu aj v zime.

Prísady na dve 750 ml-ové zaváraninové poháre

  • 120 ks mladé hroznové listy
  • 1 l vody
  • 200 ml bieleho vínného octu
  • 1 Pl cukru
  • 2 Pl soli

Príprava:

Hroznové listy umyjeme a necháme ich usušiť. Položme 6 kusov listov na seba a zrolujme ich.

Pripravíme si zálievku: Vodu dáme variť, pridáme cukor, soľ a ocot a preveríme. Zrolované hroznové listy poukladáme do pohárov, zaleje ich horúcou zálievkou a hermeticky uzavrieme.

Poháre poukladáme do prepravky hore dnom a zakryjeme teplou dekou. Po vychladnutí ich uložíme na tmavé chladné mieto. Po otvorení držíme v chladničke.