Tajomstvo višňovej polievky, keď pridáš toto tak to jednoducho nebudeš vedieť pokaziť!

Višňová polievka je ozajstná letná špecialita, ktorú máme najradšej vychladenú. Aj keď je príprava jednoduchá, mnohý nevedia aké je tajomstvo prípravy. My vám to teraz prezradíme!

Prísady:

  • 1 kg čerstvých višní
  • kôra z jedného citrónu
  • 1 bal. vanilkového pudingu
  • 3-4 Pl cukru
  • 3-4 klinčeky
  • 3 ks škorice
  • mlieko

Príprava:

Škoricu a klinčeky vložme do sitka na koreniny. Do nádoby si nalejeme 2,5 l vody pridáme cukor, sitko na koreniny a citrónovú kôru, dáme variť. Necháme vrieť 3-4 minúty a pridáme vykôstkované a umyté višne. Zakryjeme a necháme variť.

Nepotrebuje dlhé varenie aby sa ovocie nerozvarilo. Pudingový prášok s trochou mlieka vymiešame do hladka, keď nám polievka začne znova vrieť, primiešame rozmiešaný puding. Miešame dovtedy kým nám trošku nezhustne, musí ostať konzistencia polievky, nesmie byť príliš hustá. Podávať môžete aj teplú alebo schladenú.

Tip!    Ak podávte studené, môžete zdobiť šľahačkou.

Dobre vedieť! – Diabetici môžu použiť namiesto cukru náhradné sladidlo alebo brezový cukor (xilitol). Nezabúdajte že xilitol má účinky preháňadla, tak ak nie ste zvyknutý na jeho konzumáciu môže vás to nepríjemne prekvapiť.

Back To Top