Môj sused posypal záhradu pretlačeným cesnakom, má zázračné účinky!

Dobre poznáme cesnak, túto zázračnú zeleninu, koreninu a bylinku. Len málo jedál je takých kde by sme ju nemohli pridať. Aj prevencia a liečba mnohých ochorení zohrávala významnú úlohu po uplynulých rokoch.

A to si vedel že využitie nemá len v kuchyni ale aj v záhrade. Ak nie tak práve nastal čas aby sme ti prezradili zopár super trikov ako využiješ cesnak mimo domácnosti, poďme nato!

Rozprávková vôňa ruží

Aj keď to znie čudne, cesnak pomáha ružiam aby ich vôňa bola intenzívnejšia. Stačí ak okolo koreňov ruží zasadíš cesnak. Pomože rastliny ochrániť aj proti škodcom.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt roses

Proti hubám a múčnatke

Cesnakový roztok zaručí dokonalú liečbu aj v tom prípade ak už choroba napadla rastlinu.

Na prípravu roztoku použijeme 2 strúčiky cesnaku, 2 hrnčeky vody a čajové lyžičky prostriedku na riad zmixujeme. Precedíme a rozriedime v 4 litroch vody.

Proti múčnatke zalej 5-6 strúčikov cesnaku horúcou vodou (1l). Necháme stáť 1 deň a precedíme, rozriedime v 4 lit. vody.

S týmito roztokmi postriekaj rastliny.

Ochrana ovocných stromov

Podobne ako pri ružiach tak aj pri ovocných stromoch môžeš využiť tú istú metódu. Okolo stromov zasaď cesnak ochráni stromy pred škodcami, stromy budú zdravšie čo sa ukáže aj na ich plodoch.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt ovocne stromy

Odplašenie krtkov

Nie je nič lepšie ako prírodné riešenie! Ak si všimneš že máš krtka v záhrade, jednoducho zober pár strúčikov cesnaku a vopchaj ich do chodieb čo narobil krtko. Zvieratá neznesú pach cesnaku a odídu čo najďalej.