Jogurtove pečivo, ľahká príprava a výnimočná chuť! Všetky ingrediencie máte v špajzi

Dávnejšie sa toto pečivo robilo z kyslého mlieka. Je to skvelé aj ako hlavné jedlo s polievkou ale môžete to podávať aj ako dezert. Chutí aj na sladko posypané práškovým cukrom alebo pred pečením pridáme tvrdý slivkový lekvár. Ak nepridáte lekvár pripravte si slané pečivo pridaním slaniny alebo podľa svojej chuti. Ja som zvykla do toho nastrúhať pár zemiakov, cuketu alebo tekvicu. Ja ich mám rada ešte teplé.

Prísady:

  • 2 vajíčka
  • 1 veľký téglik jogurtu alebo kefír (45dkg)
  • 1 malý téglik jogurtu alebo kefír (18dkg)
  • 8 pl kopcovitých múky
  • 1 pl. lyžica soli

Na vrch:

  • 1 dl kyslej smotany
  • 2 pl oleja

Príprava:

Prísady na cesto zmiešame, dostaneme cesto o niečo hustejšie ako na palacinky. Plech potrieme masťou alebo olejom. Nalejeme cesto a poukladáme naň podľa chuti čo chceme. Polejeme olejom a kyslou smotanou. Pečieme kým vrch nebude chrumkavý.  Dobrú chuť!