Pravé grécké tzatziki, spestri si každodenné obedy s touto špeciálnou pochúťkou!

Nie je nič lepšie ako dobrý studený šalát v letných mesiacoch. V Grécku podávajú tzatziki aj ako predjedlo ale aj k mäsu je výborný tento chutný šalát. Je príjemne krémový a preto je práve v lete osviežujúci, čím je chladnejší tým bude chutnejší.

Prísady:

  • 2 ks šalatových uhoriek
  • 2 pol. lyžice olivového oleja
  • kôpor
  • 10 g čerstvej mäty
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 g bieleho jogurtu
  • 1 citrón

Príprava:

Uhorky umyjeme a pozdĺžne prekrojíme, lyžičkou vyškrab semiačka. Uhorky postrúhame a vložíme do misky. Osolíme a odložíme do chladničky na dve hodiny. Po schladení vytlačíme šťavu a pridáme olivový olej s cenakom. Pridáme jogurt, nasekaný kôpor a mätu. Nakoniec pridáme šťavu z citróna a osolíme podľa chuti.