Recept: Originálny recept na mäsové guľky, ktoré sú skvelým variantom fašírok

Niekedy sa stane, že nám neostalo veľa času na obed pre celú rodinu, no to nemení nič na veci, že všetci sú hladní a chcú jesť. V takom prípade by ste sa mali naučiť nové recepty na pokrmy, ktoré sa dajú pripraviť za krátky čas…

Na výrobu originálnych fašírok potrebujete:

  • 400 g bravčového mäsa
  • 500 g zemiakov
  • 100 g tvrdého syra
  • 3 paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Mleté čierne korenie a mletá paprika
  • Soľ
  • olej

Postup

V mlynčeku na mäso si pomeľte bravčové mäso s cesnakom. Ak nemáte mlynček, môžete použiť mixér.

Vložte pripravené mleté ​​mäso do ľubovoľnej misy a podľa chuti pridajte soľ a korenie. Z mletého mäsa si pripravte osem až desať fašírok.

Vezmite zemiaky, ošúpte ich a nastrúhajte. Zbavte ich nadbytočnej tekutiny.

Paradajky nakrájajte na kolieska.

Vezmite si plech a potrite ho olejom.

Naukladajte naň zemiaky a na vrch pripravené mäsové fašírky

Na fašírky poukladajte plátky paradajky.

Pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch, približne 30 minút.

Iba 5 minút pred tým, ako je pokrm hotový, vyberte plech z rúry, fašírky posypte strúhaným syrom a vráťte ich späť do rúry.

Na tomto pokrme si pochutí celá vaša rodina!

 

Zdroj:.

Back To Top