Potrebujete len 5 lyžíc maku, čokoládu, kúsok kokosu a môžete začať pripravovať dobrotu

Makovým zákuskom odolá len málokto a keď do cesta pridáme aj kokos, dostaneme naozaj zvláštný a fantastický zákusok. Dokonalosť tomuto zákusku dodáva lahodný krém a čokoládová poleva.

Prísady na cesto:

  • 6 bielkov
  • 3 PL strúhaného kokosu
  • 5 lyžíc pomletého maku
  • 3 PL cukru
  • vanilková aróma
  • 10 PL polohrubej múky
  • 15g prášku do pečiva
  • 5 PL mlieka

Prisady na krém:

  • 4 žĺtka
  • vanilková aróma
  • 1 bal. vanilkového pudingu
  • 500ml mlieka
  • 6 PL cukru
  • 250g masla

Prisady na polevu:

  • 100g čokolády na varenie
  • 1 lyžička oleja

Postup:

Cesto: Vo väčšej miske si vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, pridáme cukor, pomali primiešame mak, kokos, vanilkovú arómu, múku s práškom do pečiva a nakoniec pridáme mlieko. Opatrne premiešame a vylejeme na plech vyložený pečiacim papierom s rozmermi 24x30cm, pečieme 20 minút pri teplote 190°C. Po upečení necháme vychladnúť a rozrežeme na 3 rovnaké časti.

Pripravíme si krém. Žĺtky vymiešame s cukrom na hladkú hmotu, pridáme vanilkový puding, arómu a mlieko. Za stálého miešania na miernom ohni uvaríme hustý puding. Po vychladnutí pridáme na kocky nakrájané maslo a vyšľaháme na penu. Rozdelíme si krém na dve časti.

Pripravíme si polevu: Nalámanú čokoládu zohrejeme nad parou, pridáme olej a dôkladne premiešame.

Môžeme začať napĺňať zákusok. Na tácku položíme jeden plát a natrieme naň jednu časť krému, prekryjeme druhým plátom a natrieme zvyšný krém, položíme posledný plát cesta. Trošku postláčajme zákusok aby sa spojil a polejeme polevou. Do cesta môžete pridať aj hrozienka alebo sušené ovocie. Dobrú chuť.

Back To Top