Vznešený krémeš, tento zákusok prekonáva aj tie najchutnejšie zákusky.

Dnes sme vám priniesli recept zákusku, ktorý má medovo kakaové cesto a plnený je vareným vanilkovým krémom. Tento výborný krémeš je neodolateľným zákuskom, je skvelou voľbou na oslavy, lebo jeho príprava je jednoduchá a chutí výborne.

Prisady na cesto:

  • 1 vajce
  • 2 PL mlieka
  • 150 g cukru
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 3 PL medu
  • 50 g masla
  • 2  PL kakaového prášku
  • 400 g múky

Prísady na krém:

  • 500 ml mlieka
  • 3 žĺtka
  • 3 PL (kopcovité) múky
  • 1 PL škrobu
  • 1 sáčok vanilkového cukru
  • 150 g cukru
  • 150 g masla

Poleva:

  • 1 čokoláda na varenie
  • 1-2 PL oleja

Príprava:

Najprv si uvaríme krém. Okrem masla dáme všetky suroviny na krém do jednej nádoby a za stálého miešania uvaríme krém. Keď nám zhustne odstavíme a necháme vychladnúť.

Pripravíme si cesto. Všetky suroviny, okrem múky a kakaového prášku varíme za stálého miešania približne 10-15 minút. Odstavíme, prisypeme kakao a preosiatu múku. Cesto bude veľmi mäkké, až po vychladnutí stuhne.

Cesto vypracujeme rukami a rozdelíme na 5 častí a každý rozváľkáme na 20×25 cm plát. Na opačnej strane pekáča upečieme osobitne každý jeden plát. Pláty pečieme v predohriatej rúre na 200°C asi 5 minút. Doba pečenia závisí aj od rúry, dávajte pozor aby vám cesto nezhorelo.

Mäkké maslo si vymiešame v miske a pridáme uvarený vychladnutý krém. Pripravme si aj polevu, čokoládu rozpustíme nad parou a pridáme olej.

Pláty si naplníme plnkou, vrchný polejeme čokoládou. Na jeden deň odložíme do chladničky. Druhý deň už môžeme krájať.

Dobrú chuť.