Dnes sme vám priniesli recept zákusku, ktorý má medovo kakaové cesto a plnený je vareným vanilkovým krémom. Tento výborný krémeš je neodolateľným zákuskom, je skvelou voľbou na oslavy, lebo jeho príprava je jednoduchá a chutí výborne.
Prisady na cesto:
- 1 vajce
- 2 PL mlieka
- 150 g cukru
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 3 PL medu
- 50 g masla
- 2 PL kakaového prášku
- 400 g múky
Prísady na krém:
- 500 ml mlieka
- 3 žĺtka
- 3 PL (kopcovité) múky
- 1 PL škrobu
- 1 sáčok vanilkového cukru
- 150 g cukru
- 150 g masla
Poleva:
- 1 čokoláda na varenie
- 1-2 PL oleja
Príprava:
Najprv si uvaríme krém. Okrem masla dáme všetky suroviny na krém do jednej nádoby a za stálého miešania uvaríme krém. Keď nám zhustne odstavíme a necháme vychladnúť.
Pripravíme si cesto. Všetky suroviny, okrem múky a kakaového prášku varíme za stálého miešania približne 10-15 minút. Odstavíme, prisypeme kakao a preosiatu múku. Cesto bude veľmi mäkké, až po vychladnutí stuhne.
Cesto vypracujeme rukami a rozdelíme na 5 častí a každý rozváľkáme na 20×25 cm plát. Na opačnej strane pekáča upečieme osobitne každý jeden plát. Pláty pečieme v predohriatej rúre na 200°C asi 5 minút. Doba pečenia závisí aj od rúry, dávajte pozor aby vám cesto nezhorelo.
Mäkké maslo si vymiešame v miske a pridáme uvarený vychladnutý krém. Pripravme si aj polevu, čokoládu rozpustíme nad parou a pridáme olej.
Pláty si naplníme plnkou, vrchný polejeme čokoládou. Na jeden deň odložíme do chladničky. Druhý deň už môžeme krájať.
Dobrú chuť.