Pikantné fašírky z cukety urobené na panvici. Nikdy sa nepripália a čerstvé sú aj dva dni

Mnohí poznajú fašírky ako mäsový pokrm no čoraz viac sa objavujú recepty, v ktorých sa pripravuje výhradne zo zeleniny. Tou zeleninou je najčastejšie brokolica, prípadne kel alebo mnohým známa cuketa.

Пикантные котлеты из кабачков на сковороде

Dnes vám ponúkame recept na pikantné karbonátky z cukety pripravované na panvici. A čo je ešte lepšie, toto jedlo sa dá pripraviť zo všetkého, čo máte v chladničke. A nezabudnite na tvrdý, suchý chlieb! Tu sa hodí tak dobre, ako nikde inde!

Ingrediencie

  • 7 cukiet (dajte prednosť mladým)
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 100 g chleba
  • 2 vajcia
  • 1 čl soli
  • 1 čl mletej papriky
  • mleté čierne korenie
  • slnečnicový olej

Postup

Mladé cukety s kôstkou nastrúhajte na hrubom strúhadle. Osoľte, premiešajte a po 20 minútach vytlačte nahromadenú šťavu pomocou sita. Nastrúhaná cuketa by mali byť takmer suchá.

Chlieb si rozmixujte v mixéri na drobné kúsky, cesnak si prelisujte a všetko zmiešajte s cuketou. Pridajte sem vajcia a korenie. Všetko dôkladne premiešajte.

кабачковые котлеты

Na panvici si medzitým nechajte rozohriať olej a z výslednej zmesi si vyformujte fašírky. Mali by byť malé a mierne sploštené.

Smažte z každej strany. Keď uvidíte zlatú kôru, prevráťte ich a podávajte trochu vychladené.

котлеты с кабачка

Takéto slané karbonátky z cukety si nevyžadujú ani prílohu. Ak si ale nedržíte líniu, nič nepokazíte zemiakovou kašou či varenými zemiakmi na cibuľke. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top