8 tipov pre tých, ktorí neradi upratujú ale chcú mať čistý domov.

Upratovanie nieje najpríjemnejšia aktivita, ale ak chceme mať čistý domov musíme to urobiť. Našli sme zopár trikov ktoré nám prácu uľahčia. Dnes vám ukážeme ako vyčariť čistý domov bez toho aby nám to zabralo veľa času.

Valček na chlpy

Perfektná pomôcka na upratovanie. Povrchy z tkanín očistíte od prachu aj smetí.

Ocot

Chladničku, kávovar a aj všetky ostatné kovové kuchynské spotrebiče umyjete najľahšie s octovou vodou. Nezostanú vám na povrchu fľaky po vode a ešte má aj antibakteriálny účinok. Nepotrebuješ čistiace prostriedky aby si mal čistý domov.

Čistá rúra

Keď použiješ alobal nemusíš tak často čistiť rúru. Pri pečení použi alobal. Zabal plech do alobalu. Rúra aj plech ostanú čisté.

Ako pozbierať malé smeti.

Možno to znie divne, ale omrvinky alebo rozbité sklo ľahko pozbieraš lepiacou páskou.

Domáci čistiaci prostriedok

Sprchový kút a obkladačky vyčistíš jednoducho tak ak zmiešaš v rozprašovači 1PL sódy bikarbóny a 1dl octu, pridaj 3-4 dl teplej vody. Tento roztok zabije všetky baktérie.

Čistenie mixéra

Naplň vodou, pridaj kvapku saponátu a zapni, takto sa vyčistí sám. Stačí už len opláchnúť čistou vodou.

Chladnička

Vyumývaj chladničku a zabal sklenené poličky do potravinárskej fólie. Je ľahšie vymeniť fóliu ako umývať sklené poličky každý týždeň.

Záchodová kefa

Do nádoby s kefou prilej čistiaci prostriedok na wc a takto ho skladuj. Nebude zapáchať a baktérie sa nebudú v ňom množiť.