Hrbaté mäso pod syrovým paplónom. Už len pri pohľade na neho sa mi zbiehajú slinky.

Je to výdatné jedlo, ak by vám zostalo zabaľte do fólie a vložte do mrazničky, neuškodí mu. Ak chcete prekvapiť rodinu s výborným jedlom tak vyskúšajte túto fajnotu.

Príprava:

6 plátov krkovičky (asi 1cm hrubé), jemne naklepeme. Pripravíme si marinádu: 2 dl oleja, soľ, čili papričky, pretlačený cesnak, mletá rasca. Mäso necháme v tejto marináde aspoň 1-2 hodiny.

Medzi tým si pripravíme plnku: Žemle si namočíme do mlieka alebo vody, dobre vyžmýkame a pridáme 2 vajíčka. Okoreníme podľa chuti. Môžete pridať aj pečienku orestovanú na cibuľke, nič s tým nepokazíte. Rúru si zapneme na 200°C . Pekáč si vymastíme s marinádou a poukladáme naň mäso.

Na každý plátok mäsa navrstvíme plnku. Cibuľu rozrezanú na 4 časti poukladame do medzier medzi mäsom a polejeme zvyšnou marinádou. Podlejeme vodou ( asi 1dl), zakryjeme alobalom a vložíme do rúry. Po 10 min. znížime teplotu na 140°C a necháme piecť hodinu a pol. Za ten čas neotvárajte alobal.

Po uplynutí času, dáme dole alobal a zvýšíme teplotu na 180°C  a pečieme ešte 10-15 minút. Môžeme ešte podliať vodou. Po upečení zakryjeme každé mäso plátkovým syrom, pridáme čerstvé vetvičky tymiánu a rozmarínu a vrátime do ešte teplej ale vypnutej rúry aby sa nám syr roztopil.

Podávame s prílohou podľa vlastného výberu. Zdá sa vám ten recept zdĺhavý, ale výsledok je úžasný. Mäkké, šťavnaté a chutné mäso.

Prajem vám dobrú chuť.

Recept od pani Marta Nyersné Vajda.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *