Kuracíe prsia na krémovej smotanovej omáčke. Vďaka omáčke bude mäso šťavnaté a mäkučké

Hovorí sa, že Napoleon nemal rád kuracie mäso. Raz mu jeden kuchár, ktorý o tom nevedel, pripravil jedlo z kuraciny. Cisár ho chcel kvôli tomu vyhodiť ale napokon ochutnal toto kulinárske majstrovské dielo. Bonaparte odpustil kuchárovi a rozkázal aby kuracie mäso podávali v jeho dome pravidelne. Keď sa o tom dozvedeli kuchári z iných krajín, tak ho nazvali Frikasé a podávali ho ako Francúzské jedlo.

Hríbové frikasé: je to starý recept. Toto nezvyčajné slovo môžeme preložiť aj tak že „všetko do toho“. Je to skôr pomenovanie prípravy ako jedla samotného. Môžeme si ho pripraviť z králika alebo hovädziny. Príprava je jednoduchá a výsledok vám zaručene bude chutiť.

Budete potrebovať:

30 dkg šampiňónov

0,5 kg kuracích pŕs

3 dl šľahačkovej smotany

4 PL kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

2 ČL hladkej múky

3 PL slnečnicového oleja

1 celú papriku

soľ a korenie podľa chuti

trochu petržlenovej vňate

Postup prípravy:

  1. Kuracie prsia umyte a nakrájajte na tenšie pásiky, osoľte a okoreňte.
  2. Cesnak pretlačte na mäso, nasekajte trocha petržlenovej vňate a dobre premiešajte.
  3. Do misky s mäsom pridajte kyslú smotanu a nechajte 1 hodinu odstáť.
  4. Očistite si šampiňóny a nakrájajte na kocky.
  5. Na panvici nechajte rozohriať olej a zľahka osmažte papriku, nie viac ako 5 minút.
  6. Pridajte kuracie mäso a smažte bez pokrievky aspoň 10 minút.
  7. Na záver prilejte zátrepku so šľahačky a múky aby omáčka zhustla. Duste ešte aspoň 10 minút, kým nie je dostatočne hustá a môžete podávať.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt kuracie prsia s hubami

Podávajte ešte horúce. Chutí vynikajúco s pohánkou, ryžou alebo aj so zemiakovou kašou. Vďaka tejto omáčke bude mäso mäkučké a šťavnaté. Môžete to podávať ako sviatočné alebo aj ako každodenné jedlo. Podeľte sa o tento recept aj s priateľmi!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *