Babičkina ťahaná ŠTRÚDLA! Nasýti až 15 hladošov a ešte z nej ostane na druhý deň. CHUTÍ na jednotku

Tento recept stojí zato aby bol vyhlásený za verejný poklad. Túto lahodnú štrúdlu nám pripravila naša čitateľka, podľa receptu zo stránky kekes.com. Ďakujeme jej za tento užasný recept a za krásne fotky z ktorých sa nám zbiehajú sliny.

Príprava štrúdle:

1,5 kg múky stačí do veľkého pekáča (na fotke vidno rozmer) približne 12 závitkov, 4 vajíčka, 2 lyžice tuhej masti, 7,5 dkg nechala napučať vo vlažnej vode s 1 lyžicou cukru.

Vymiesila na hladké so slanou vodou (len toľko soli aby nebolo ani slané ani neslané). Potom ako cesto vymiesila, oddýchla si. (myslím cesto nie starká, ona vládze!) Cesto rozdelila na 4 rovnaké bochníky a na hrubo natrela masťou, aby nevyschlo. (nie rozpusteným!)

 

Dovtedy kysne takto, (30-60min) kým cesto nebude pružné. Dávajte pozor na teplotu, aby vám cesto neprechladlo lebo by sa trhalo a nenaťahovalo by sa. Roztiahla cesto na obruse tak tenko ako sa len dalo (takmer ako blana) a posypala makom a cukrom, bohato poliala roztopenou masťou a na koniec môže ísť smotana.(1,5 litrov smotany zmiešaná s cukrom a vyšľahanými vajíčkami)

Na koniec pomocou obrusu zrolovala (netreba hodiť ako klasickú štrúdlu lebo ešte bude kysnúť) a nakrájala na rovnaké kusy.
Pred pečením potrela so zvyšnou smotanoua a na 180 stupňov 30-40 minút piekla do zlatohneda. (ako vidno na ďalších fotkách)

Recept od Holdosi Eszter Dóra.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back To Top