Stále sa Vám zdá, že bielizeň nie je po vypraní taká, aké by ste si ju predstavovali? Je zašpinené, vonia málo, nie je svieže. Alebo je, ale Vám to nestačí a chceli by ste jeho sviežosť povýšiť o ďalší stupeň? Väčšinou sa to týka utierok a uterákov. Potom je dnešný článok určený priamo Vám.
Tým, že do prania pridáte prášok do pečiva, docielite oblečenie nielen krásne čisté, ale tiež odolnejšie. Vôňa sa postupne bielizňou rozvinie a Vy tak na prášok do pečiva pri praní už nedáte dopustiť.
PREČO PRIDÁVAŤ Prášok do pečiva K PRANIU?
Aké tajomstvo sa ukrýva v prášku do pečiva? Pri pečení je jedno, či použijete jedlú sódu alebo spomínaný prášok do pečiva. Kým v súvislosti s praním je kypriaci prášok do pečiva efektívnejší, než čokoľvek iné.
Rozdiel je veľký, pretože prášok do pečiva obsahuje len 30% hydrogénuhličitanu sodného a 70% iných zložiek, ako sú monokalciumfosfát a síran hlinitý. Tieto zlúčeniny spolu vytvárajú kyslú reakciu, zatiaľ čo sóda je zásaditá.
To znamená, že prášok do pečiva dokáže účinne neutralizovať kyslé zložky, ktoré sa držia v textilných vláknach. Použitie sódy by na tieto zložky pôsobilo veľmi agresívne, čo by poškodilo aj samotná vlákna. Účinok prášku do pečiva je teda oveľa jemnejšie a šetrnejšie – chráni tkaniny a tie potom vďaka tejto starostlivosti vydrží dlhšie.
Postupujte teda pred praním rovnakým spôsobom, ako obvykle a pridajte do bubna kypriaci prášok
Zdieľajte geniálny trik na využitie prášku do pečive pri praní aj s Vašimi priateľmi! Určite sa im bude tiež hodiť!